Camouflage ruházat

Camouflage ruházat


Vadászként Ön mindig keresi a lehető legjobb álcázás lehetőségét, hogy a vad számára láthatatlan legyen. A vad látása számos tekintetben eltér az emberi látástól. Ennek ellenére az álcaminták fejlesztése során sokáig az emberi látást vették alapul - egészen mostanáig.


Az európai piac exkluzív partnereként bemutatjuk a forradalmi DESOLVE álcamintát. 2018-tól mind férfi-, mind pedig női kollekciónkban kapható lesz. Ez az álcaminták jövője.


Forradalmian új álcaminta - eredményesebb vadászat

A vad látása sok tekintetben különbözik az ember látásától. Ennek ellenére az álcaminták fejlesztése során sokáig - egészen mostanáig - az emberi látást vették alapul.


Az a hagyományos vélemény volt az uralkodó, miszerint, ha ha emberekkel szemben álcázzuk magunkat, akkor az a vadakal szemben is álcáz minket. A DESOLVE álcaminta a bizonyíték, hogy a hagyományos vélekedés nem helytálló. A DESOLVE álcaminta teljes siker Ausztráliában és Új-Zélandon. Jövőre Európában is megtalálja majd a DESOLVE álcamintát - de kizárólag a Swedteam-nál.

A forradalmian új pixelek révén elmosódnak az emberi test körvonalai

Az álcaminta többet jelent a környezet rajzolatainak és színének az utánzásánál. A piacon lévő álcaminták egyik fő problémája, hogy túlságosan is kicsik a kontrasztok. Távolról nézve az álcaminta egy színné olvad össze, ezáltal a vad számára ismét láthatóvá válik.


A DESOLVE álcaminta kialakítására nagy hatást gyakorolt az a mód, ahogy az állatok egymással szemben álcázzák magukat. Vegyük példaként a tigriseket és a leopárdokat. A színek hasonlóak a környezet színeihez, de ahelyett, hogy levél- vagy ágrajzokat viselnének, a nagymacskák olyan fekete rajzolatot hordanak, melyek színe erősen különbözik tulajdonképpeni szőrzetükétől. A kontrasztos mintázat révén a test körvonalai elmosódnak, a ragadozók meg tudják közelíteni a zsákmányt.


A DESOLVE hasonlóan működik. Az álcaminta színei hasonlatosak a környezetéhez, ahol Ön vadászik. Az álcaminta fő funkciója, hogy testének körvonalai elmosódjanak. Ehhez egyedi mintát használ, mely egymástól elütő, nagy és kis elemekből áll, így távolabbról nézve ön lényegében láthatatlanná válik.


Az állatok és az emberek látásának összehasonlítása

Jóllehet mi, vadászok megpróbálunk a vadak számára láthatatlanná válni, valószínűleg kevesen vannak azonban köztünk,akik valóban tudják, hogyan látnak a vadak. Az őzek látása - Svédországban ez a leggyakrabban vadászott vad - sokkal kevésbé éles, mint az embereké. Környezetük legnagyobb részét két dimenzióban látják, egymásra halmozott színes foltként érzékelik. A kontrasztos, eltérő méretű rajzolatból építkező álcaminta ezt utánozza és így éri el a test körvonalának elmosódását.


Az állatok színlátása alapvetően különbözik az emberekétől. A vörös árnyalatait nem érzékelik. Ez az oka annak, hogy az élénk színű álcaminták jól használhatók, mivel így mi, vadászok jól láthatjuk egymást, de a vad előtt rejtve maradunk.

Emberi látás
Állati látás

Kabát
RIDGE W
Nadrág
RIDGE W
Kabát
RIDGE PRO M
Nadrág
RIDGE PRO M